Een Samenloop
opruimondersteuner
creatief meedenker
Henriët van der Horst
Grou
06-12631215
info@eensamenloop.nl
Hangt zijn jas nou nog aan de kapstok?
Hoe moeilijk is het om spullen op te ruimen van een overleden dierbare? Voor een buitenstaander kan dat opruimen makkelijk lijken en - eerlijk is eerlijk - sommige mensen hebben daar ook totaal geen moeite mee. Maar wat als je het wel moeilijk vindt? Wat als je overal verdrietig van wordt en je kan het gewoon niet zelf opruimen? Je wilt het wel, maar het lukt je niet. Je weet niet waar je moet beginnen , je weet niet hoe je een keuze moet maken….
Het klinkt allemaal heel simpel, alsof een keuze maken makkelijk is, of dat er iemand is die deze keuze voor jou kan maken. Nee helaas, je zal zelf de keuzes moeten maken, hoe moeilijk dat ook is. Het hoort bij het rouwproces. Accepteren dat iemand er niet meer is en accepteren dat de spullen die je belemmeren om verder te gaan met je eigen leven misschien uit je huis moeten vertrekken. Alles nog een keer door je handen laten gaan, er komen veel herinneringen naar boven. Blije, maar ook verdrietige herinneringen. Je kijkt ernaar, laat het in je omgaan en neemt een beslissing. Wegdoen of bewaren? Het kan een moeizaam, vermoeiend en langdurig traject worden omdat je er gewoon niet uit komt en omdat je constant geconfronteerd wordt met de persoon die er niet meer is. Je wilt mensen graag vertellen over de herkomst of de herinnering aan de spullen die je tegen komt en legt ze dan maar weer terug, want je weet maar nooit…..
Een opruimcoach is iemand die je daarbij kan helpen, die je leert hoe je gemakkelijker keuzes kan maken: wat je met bepaalde spullen kan doen, misschien wegdoen of een ander er blij mee maken. Ook kan een opruimcoach je helpen om de dingen die je graag wilt bewaren een zo mooi mogelijke plaats in je leven te geven. De keuze over de wegdoen of bewaren wordt niet voor je genomen, maar je wordt ondersteund en begeleid om een goede keuze voor jezelf te maken.
Wat het je gaat opleveren? Rust! Rust en ruimte in je hoofd en huis, zodat je verder kan met je leven zonder het gevoel te hebben om de overleden dierbare tekort te doen.