Een Samenloop
opruimondersteuner
creatief meedenker
Henriët van der Horst
Grou
06-12631215
info@eensamenloop.nl

Momo en de tijdspaarders

Ook een opruimcoach moet wel eens door het eigen huis heen gaan en bij mij was nu de kast met oude jeugdboeken aan de beurt. Ik heb veel boeken door mijn handen laten gaan en van bijna alle boeken wist ik nog heel goed waar het over ging. Boeken zoals: Kruistocht in spijkerbroek, Torenhoog en mijlenbreed, Koning van katoren, Oorlogswinter en natuurlijk mijn heldin Pippi Langkous.

Achterin de kast lag het boek Momo en de tijdspaarders. Voor het laatst gelezen toen ik 13 was, dus ondertussen al 40 jaar geleden. Ik kon me niet goed herinneren waar dat boek ook maar weer over ging, wel wist ik nog dat ik het vroeger een mooi boek vond. Het boek was wat stoffig en rook  muffig zoals een oud boek kan ruiken. Het was overduidelijk stuk gelezen door mij…. Ik ging er eens goed voor zitten en begon met lezen. Vanaf het eerste moment pakte het thema van het  boek mij weer. Een nog steeds actueel thema: HOE GA JE OM MET JE TIJD.  Moet alles snel, misschien wel ten koste van de kwaliteit, en ga je voor zoveel mogelijk geld verdienen? Zodat je nog meer spullen aan kunt schaffen? Ga je voor geen tijd voor jezelf, elkaar of de ander? Soms heb je niet in de gaten in wat voor mallemolen je leeft, of dat je het gevoel hebt geleefd te worden. Is dat wat je wilt?

Hoe fijn is het om  tijd voor jezelf of voor elkaar te nemen, het kan je veel opleveren. En misschien kan het allemaal wel iets minder met de spullen die we maar kopen, mee naar huis nemen en waardoor we nog meer moeten onderhouden. Wat ook meer tijd kost en zo kan ik nog wel een tijdje door gaan.

Het was fijn voor mij om tussen het opruimen door even tijd voor mezelf te nemen en weer heerlijk weg te kunnen dromen bij dit boek. Andere boeken heb ik weggedaan, maar dit boek niet. Het blijft staan om me te helpen herinneren dat tijd een kostbaar iets is, waar we zorgvuldig mee om moeten springen.