Een Samenloop
opruimondersteuner
creatief meedenker
Henriët van der Horst
Grou
06-12631215
info@eensamenloop.nl

Het huwelijkscadeau 

Nog niet zolang geleden kwam ik toevallig in gesprek met een oudere dame, we hadden het onder andere over bepaalde gewoontes van vroeger. Ze vertelde me dat ze meer dan 50 jaar geleden getrouwd was en dat ze als huwelijkscadeau, zoals toen vaak gebruikelijk was, een compleet servies met, in haar geval, bloemendessin met goudkleurige rand, en een bestekcassette had gekregen. “Heeft u dat veel gebruikt of gebruikt u het misschien nog wel ?” vroeg ik haar. Ze keek me verbaasd aan…Nee zei ze “hoogstens 1x per jaar met Kerstmis” Ik werd er wat nieuwsgierig naar dus ik vroeg of ze het na al die jaren nog steeds mooi vond, daar moest ze even over nadenken.

“Ach ..met het serviesgoed daar heb ik niet zoveel mee, mijn kinderen vinden het niet mooi en gooien het vast weg als ik straks dood ben…maar het bestek vind ik nog steeds heel mooi, maar ik vind het zo zonde om iets uit die cassette te pakken…wat raar hè?”

Ik verzekerde haar dat ik niks raar vind op dit gebied en dat ik dit soort dingen als professional organizer vaker hoor, en dat ik wel een idee heb om er anders mee om te gaan, want waarom bewaar je spullen om ze bijna niet te gebruiken? Waarom worden deze spullen in al die 50 jaar maar 1x per jaar tevoorschijn gehaald? Zonde en het neemt alleen maar ruimte in beslag.

De oudere dame stond me wat peinzend aan te kijken en opeens brak er een glimlach door en zei ze “je hebt helemaal gelijk, ik ga dat servies verkopen of weggeven maar in ieder geval het huis uit. Maar het bestek niet hoor!” Ik moest lachen om haar stelligheid en gaf haar het advies om al het bestek uit die cassette te halen en gewoon in de besteklade te leggen en dagelijks te gaan gebruiken.

Op deze manier zal ze er de rest van haar leven elke dag van kunnen genieten!

Een klein advies kan veel teweeg brengen al is het maar een andere manier van denken en dat wil ik graag als professional organizer mensen bijbrengen, en bedenk…... Je bent nooit te oud om iets te leren!!